lasinpuhallus
 
'.

Kesäkuu 2009

25.06.2009

Kun Juhannuksesta on toivuttu, niin ei muuta kuin Joulun odotukseen....

Näin voisi kuvitella, mutta onhan tässä näitä lämpimiä kesäpäiviä riitämiin. Jopa niin, että pakkasia alkaa kaipaamaan.

Illalla kun menet nukkumaan ja tai yrität sitä ja ulkona on vielä puolenyön aikaan parikymmentä astetta jollei ylikin, niin ei muuta kuin kiemurtelet lakanat ja tyynyliinan niin märäksi, että vettä voisi niistä vääntää.

Tätä kun jatkuu aamuyön tunneille ja unikin jää siinä sivussa vain muistoksi niiltä ajoilta, jolloin uneenpääsyyn riitti pään laskeminen tyynylle, niin aamulla heräät pää vielä hiestä märkänä ja huomaat, että yö on mennyt ilman silmällistä unta ja päivän työt odottaa.

Näistä lähtökohdista on sitten hyvä lähteä uutta päivää aloittamaan. Sitten muistat, että eilen päätit jättää osan töistä tekemättä ja siirtää ne huomiselle, koska eilen oli niin kuuma. Tänään on vielä kuumempi ja töitä kaksinkertainen määrä tehtävänä. Siitäpä se tuskanhiki pukkaa pintaan sen yöllisen jatkoksi ja ei muuta kuin liikkeelle....

Autossa on aina tunnelmaa..

Hyppäät autoosi, joka sentään on varustettuna ilmastointilaitteella. Ja sitä pitää pitää niin kylmällä, että varmasti et saa niskaa taipumaan työmaalle päästyäsi.

Ja sitten matkan aikana, joka minun kohdalla tarkoittaa 62 km, törmäät mitä erilisaimpiin imbesilleihin. En ole hyvä kuski, en ensinkään, mutta kyllä minua riepoo ne alinoputta ajavat sarvijaakot, jotka eivät varmasti koskaan saa mittarinneulaa kohoamaan edes lähelle rajoitusnopeutta.

Itse ajan kovaa, liian kovaa,mutta pidän sitä parempana, kuin alinopeutta. Yritän olla vaarantamatta muiden turvallisuutta kuitenkin....

Ja sitten ne muutamat "maanviljelijät" HUOM! vain muutamat, jotka perkeleet eivät vahingossakaan anna tietä, vaikka perässä olisi kuinka pitkä jono ja jopa linja-autonpysäkin ohittavat sujuvasti!!!!

Sellaiset sadistit pitäisi laittaa oman puimurinsa jauhamiksi!!!!

Korostan edelleenkin sanaa muutamat, koska jatkuvasti törmään erittäin kohteliaisiin maatalouskoneiden käyttäjiin ja tiedän, että, jotta heidänkin hommansa hoituisivat, niin koneiden pitää liikkua... Iso kiitos heille!!!!

Lasistudio(sauna) on kuuma paikka juuri nyt...

Kun avaat Studion oven, niin kuuma höyry iskee naamallesi ja olo on kuin kotisaunan lauteilla.

Pakko pitää hetki vielä ovia kiinni ja avata ensin kaikki ikkunat ja laittaa tuulettimet päälle, ennen kuin sitten voi avata ovet myös vieraille. Ja hikeä pukkaa.

Kun sitten olet odottanut kaksi tuntia, että jäähdytysuuni on lämmin ja valmis vastaanottamaan uusia esineitä, olet vuodattanut niin monta litraa hikeä, että nestetasapainosi on täysin sekaisin. Siinä sekavuustilassa yrität rykäistä muutaman myytäväksi kelpaavan veistoksen ja kuulla ihmisiltä sellaista yllättävää informaatiota, että Studion tuntuu kuumalta työpaikalta??? Ihan niinkuin en sitä itse tietäisi???

Kotiin keppanakaupan kautta...

Kun sitten olet päiväsi päättänyt??? ja aloittanut unen rajamailla tapahtuman hortoilun autolla kohti kotia, niin kyllä suu tuntuu kuivalta kuin föönattu hiekkapaperi.

Ja kun ensimmäisen kaupan valot näkyvät, niin ei muuta kuin kylmäkaapille ja sieltä olutpäkki mukaan kaikkien dieettieni uhallakin (Onneksi olen kehittänyt myös olutdieetin) ja kotio päästyäni sohvalle ja kylmä olut huulille ja nahkasohvalla pieni horros ja sitten yöpuulle, josta tämä oravanpyörä saa uuden kierroksen pyöritettäväkseen....

12.06.2009

Juhannusjuhlista jaloin....

Nyt kun juhannukseen on aikaa enää pieni tovi, on pakko alkaa tehdä juhannuksen muistilistaa:

Juomapuoli:

-Muista aloittaa alkoholivaraston tankkaus jo hyvissä ajoin. Juhannus on pian ovella ja ehdit vielä moneen kertaan juomaan varastosi ja mitäs sitten juhannuksena tehdään. Ilo ilman ilolientä on bitteriä!!!!

Juomista suosituslistan kärjessä ovat: Karjala olut kolmosena, kakkosvaihtoehto Sandels ja yllättäen uudelleen markkinoille tuotu Lahden sininen ihan ok. Lappalaista en enää kaljaksi nimeä sen uudistusprosessin jälkeen, koska maku on aivan kauhea.

Punaviiniä pitää olla ja hyvää saa edullisestikin. Chileläinen Cono Sur halvimmillaankin on juotavaa.

Kuohuviini eli Spumante. On kiva Jussin kunniaksi kuoharit kilistää. Astin makea kuohari Italiasta on suurenmoista!!!!

Väkeviä en isommin tänä Juhannuksena suosi, mutta pakollisena yksityiskohtana on vanha kunnon Kossu!!!

- Lihaosasto:

Makkaraa pitää olla, huolimatta kohonneista koletroliarvoista, verenpaineesta puhumattakaa.

Lidlistä löytyy hyvä ja edullinen makkara, Kartanon valmistama. Oikein maukasta. Kanaa kannattaa myös varata ja miksei possun ulko- tai jopa sisäfilettä.

-Salaattipuoli:

Salaattia pitää olla myös. Ei siitä sen enempää...

Ei vaiska, hyvää ruokaisaa salaattia saa helposti itse tehtyä, jopa näillä Gourmet taidoilla, joita allekirjoittanut omaa. Pohjana esim. pastaa tai riisiä (miel. kokojyväriisiä) ja vaikka tonnikalaa, siihen sekaan vähän tomaattia (kirsikkatomaatti yes!), kurkkua, salaatinlehtiä tai rucolaa. Oliiveja paprikatätteisiä vihreitä ja sipulia. Pienenä lisänä vihreitä kivettömiä viinirypäleitä ja kuulkaa sitähän söisi vaikka kuinka!!! itse tässä olutdieetin eri versioita kokeilleena, voin suositella lämpimästi moista!!!

Näillä eväillä pärjää jo mukavasti ja jos haluaa punaviinin kanssa naatiskella, niin voi hankkia viinirypäleitä, homejuustoa,valkohomejuustoa, muita vahvoja juustomakuja ja kermajuustoa Oltermanni käy loistavasti.

päärynää voi myös mukaan ottaa....

-Vaatetus:

Koska Juhannus on aina kaikkea muuta kuin mitä siltä kelin puolesta odottaa saattaa, suosittelen erilaisia asukokonaisuuksia aina toppatakista uimahousuihin.

Itse en kyllä koskaan Juhannuksena käytä uimahousuja, jos vain uintimahdollisuus avautuu, koska kyllä se kokonaisvaltainen pulahtaminen supisuomalaiseen järviveteen edellyttää totaalista alastomuutta....

- Juhlintapaikka:

Kyllä Juhannus päästä järvenrantaan viettämään. Mökki on tietysti aivan must, mutta kaikki huomioidaan. Ei mökin tarvitse olla mitenkään ihmeellisesti varusteltu, mutta varustusta k

löytyy, ei sitä tarvi Juhannuksen takia myöskään purkamaan alkaa...

Juhlintaseura:

Juhannuksen voi juhlia kolmessa erilaisessa porukassa, jotka tässä olen tärkeysjärjestykseen laittanut:

- Perheen ja kaveriperheiden kanssa on tietysti loistavin vaihtoehto. Jos ukon tai akan naama alkaa tympiä, voi kavereiden kanssa mennä saunaa ja istua saunan terassilla ja jopa taas omakin puoliso tuntuu hyvältä

- Perheen kanssa. Tämä rauhallisempi Juhannuksen viettotapa on myös suositeltava. Kannattaa jättää kotiin kaikki ne vuoden aikana pinnan alle kytemään jääneet asiat ja myös torrakat ynnämuut tappovälineet, jos on taipumusta käyttää rähinäviinaa...

-Kavereiden kanssa. Tämä vaihtoehto on hyvä, jos ei ole perhettä. Jos on ja lähdet kavereiden kanssa, voi olla, että palatessasi ei ole....

Harrastukset:

Koska viinanjuonti, makkaransyönti , saunominen ja paskanpuhuminen vievät niin suuren osan Juhannuksesta, kannattaa harrastuksia välttää. Toki voi tehdä sellaisen yllätystestin ja hypätä suoraan saunasta, laiturilta pää edellä vähän tuntemattomaan veteen. Tästä rankasta

urheilumuodosta voidaan sitten ennen urheilusuoritusta lyödä kavereiden kanssa vetoja jopa kovista summista!!!

Eli nouseeko pintaan vai sukeltaako kiveen vai saako sydärin kesken uinnin ja pystyykö kännissä uimaan vastarantaan, jonne matkaa on vain 500 m vai käykö niin onnellisesti, että sankari palaa rantaan täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja ei muuta kuin sama rumba uudestaan!!

Mielentila:

- Koska Juhannus on kerran vuodessa, pitänee totuttautua siihen ajatukseen, että kännit on vedettävä. ja kunno kännit. Tähän ajatukseen voi valmentautumalla jo etukäteen kevyitä harjoituksia tehden. Voi suunnitella koko juomajärjestyksen etukäteen tai varioida sitä tilanteen vaatimalla tavalla. Sammumispaikkakin olisi hyvä valmiiksi katsoa, jos sattuu olmaan hyttysten suosimaan aluetta..

Iloinen avoin mieli on tarpeen. Liikenteessä jo menomatkalla alkaa käämit palamaan,koska juhannusliikenne on täynnä törppöjä ja koska vain sinä itse tunnut ajavan oikein tuona kyseisenä päivänä.

Aiemmin mainitut patoutumat pitää jättää kotiin tai pyrkiä hyvissä ajoin ennen Juhannusta ne purkaa vaimon kanssa.

Tässä on se vaara, että jos purku onnistuu hyvin voi olla , että vaimo ei ole innostunut enää lähtemään kanssasi minnekään....

Näillä ohjeilla ei Juhannus voi mennä pieleen......

Tai ainakin ei se mene ihan päin seiniä...

Tai ainakin sitten riittää Juhannuksen jälkeen puhumista...

tai voihan sitä sitten ensi Juhannuksen viettää onnellisesti!!

11.06.2009

Jo joutui armas aika....

Rakkaat lukijani, minun on ihan pakko sanoa, että tulkaa katsomaan Fiskarsia, nyt kun kesä alkaa olla vihreimmillään. Jos mikään asia luonnossa teitä ei kiinnosta, niin tämän vehreässä maisemassa samoilu varmasti antaa jotain sellaista, jota ei muuten sielu voi tavoittaa...

Vaikka tämä aamu on hieman pilvinen ja sadettakin on odotettavissa, niin joku kumma tässä paikassa minua viehättää.

Samalla tietysti on mahdollisuus nähdä yksi maailman ihmeistä eli lasipaja luonnohelmassa.. hä-hää!

Suomipoika sai kyytiä...

Eilen oli murheellisat katsottavaa jalkapallon MM-karsintapeli Suomi-Venäjä. Ihailla toki sopi Venäjän peliä, mutta siihen se sitten jäikin. Suomi oli altavastaaja ja kun tuolla tasolla pitäisi maali tehdä aina, kun vain vähänkään paikkaa tulee eteen, niin näin siinä kävi.

Plussiakin löytyy:

- Moisanderin peli toisella jaksolla loistavaa, Valmentajan mukaan kokematon pelaaja, joten ei voi laittaa avaukseen.

Kokematon Hollannin mestari juu ja mikä pelisilmä!!!!

Van Gaal kun lähti Muncheniä valmentamaan, niin epäilen, että Moisander menee perässä!!!

Miinukset:

- Forssell pelaa laiskasti ja ei vaivaudu menemään syöttöjä vastaan. Pallon pitää tulla jalkaan ja mielellään pitäisi antaa hänen rauhassa pistää pallo maaliin. Sen hän osaa,mutta nyt on sen varran hidas liikeissään, että ei saa mitään aikaiseksi.

Ehdotus:

- miksi ihmeessä ei voi laittaa nuoris kärkimiehiä suoraan miesten maajoukkueeseen (Pukki ja co)

Esim. Englannin Rooney pelasi jo 18 v miesten maajoukkueessa ja on ihan hyvin siellä pärjännyt,

Muitten maitten joukkueista löytyy vastaavia esimerkkejä..

Miksi ei?? Kyllä minusta, jos Forsselin peli ei kulje, pitäisi antaa muilla mahdollisuuksia. Eilen 2-0 TILANTEESSA OLISI VIIMEISTÄÄN PITÄNYT KÄRKEÄ VAIHTAA!!!!

10.06.2009

Pretty things, tehdään kauniita asioita...

Kuulin tuossa joku viikko aikaa puhelinlangoilla jonkun pyytävän Pretty Thingsin biisiä. Biisi oli ihan kohtuulllinen ja bändi jäi mieleen. Yritin muistella sitä nuoruudestani, mutta jo 8 tunnin tiukan aivoselvityksen jälkeen totesin homman turhaksi. Nyt sitten yllättäen äkkäsin heidän best of kokoelman Anttilan levyhyllystä ja kun hintakin oli sopiva (2,90 eur), päätin jatkaa tutkimustyötäni. Ja toden totta, kokoelma oli parempi kuin radiosta kuulemani biisi ja jollakin kivalla tavalla toi mieleeni ne seitkyt-luvun nuoruusvuodet, jolloin tuli kaikkea hullua tehtyä..Nykyisin se jää vain ajatuksen tasolle useimmiten, mutta ajatukset ovatkin sitä oudompia.... hä-häää!!

09.06.2009

Zorbaksen jalanjäljillä...

Teinpä sellaisen yllättävän tempun, että tulin pitäneeksi heti kesäkuun alkuun viikon loman.

Ja kun lomalle lähden, sen täytyy tapahtua Suomen rajojen ulkopuolella!!!

Nyt on kreetan tilanne kartoitettu kuudentoista vuoden tauon jälkeen. Kreikkalainen elämäntyyli viehättää edelleen kovasti kiireettömyydellään. Jospa olenkin edellisessä elämässäni ollut aito Zeus tai jotain vähän rahvaanomaisempaa edes....

Aurinko porotti kuumana päivästä toiseen ja liki jokaiseen aamuun tuli ynnättyä juoksulenkki meren rannalla. Voitte kuvitella, miten homma toimii, kun yhdistetään reilu sata kiloa raavasta lihaa ja pehmeä hiekkaranta...

Sen jälkeen asfaltilla juoksu on lasten leikkiä!!!!

Olen myös huomannut, että iso nenäni on saattanut on ehkä perimää tuolta jumaluuskaudelta???

Jussi on tulossa, mutta tuleeko Jussi???

Tähän mahottoman vaikeaan kysymykseen ei liene järjellistä vastausta olemassakaan, mutta silti Jussia innolla odotamme. Juhannuksen tienoo on ollut aina minulle lyhyen tauon paikka puhallushommista ja sitä se varmasti tekee tänäkin vuonna. Perhana, kun joskus löytäisi aattoyönä senpellon, missä ne kaunokaiset vilistelevät ilman rihman kiertämää...

Täytynee kokeilla onneaan....