lasinpuhallus
 
'.

Huhtikuu 2009

24.04.2009

La primavera é arrivata!!

Kevät on saapunut!!!

Niin se vaan on, että kun suurempi hiki tulee terassilla istuessa, kuin lasiuunin ääressä pakertaessa, voidaan kevät katsoa saapuneen.

Oli kiva hetkonen istua auringonpaisteessa, kahvikuppi kourassa, mutta kun tuli niin kuuma, että oli pakko mennä uunille jäähdyttelemään....

20.04.2009

Vappu tulloo, vappu tulloo...

On taas se aika vuodesta, jolloin puhallettavat kumiesineet ovat kaikkien huulilla... hä-hää. Enkä muuten tarkoita tuota siveää tyttöstä, nimeltään Barbara....

Muistan tuossa muutaman vuoden takaisen episodin, kun Fiskarsin kevätnäyttelyn avajaisiin oli hankittu, muistaakseni viitisensataa ilmapalloa ja heidän mielestään ne oli kuin tehty meidän puhallettavaksi...

Lasinpuhallus on hauskaa, mutta ilmapallonpuhallus tuossa mittakaavassa kidutusta!!!!

Onneksi hankkivat pumput....

Lätkän ämämmät alkaa....

On taas se aika vuodesta, jolloin fanaattisimmat lätkäfanit saavat tyydytyksen tunteen kisojen alkamisesta. ja usein myös tuo tunne on ollut mennyttä jo melko aikaisessa vaiheessa.

Suomen joukkueen kokoonpano herätti heti kysymysmerkkejä, kun se julkaistiin.

Uskallan väittää, että joukkue pärjää. Ja ratkaisijoiksi muodostuvat ihan kotimaan liigan pelimiehet.

Jokerit on ensi kauden joukkueesta tekemässä täysin kotimaisen, niin kotimaisen, että Ruotsissa tovin pelannut Kalle Kerman ei mahdu mukaan. Liekö tässä enää mitään järkeä. Hifk tartu syöttiin!!!!

Niin, eli uskon Kalleen, uskon Villeen ja uskon Juusoon ja toivon Immosen pelaavan omalla tasollaan.

Jos näin käy, Suomi taistelee mitaleista!

Ihanaa Leijonat, Ihanaa!!!

Suomen nuorten kiekkoilijoiden taso on pudonnut ja siksi alle 18 v, voittivat vain pronssia????

Mikähän mahtaa olla nuorissa kiekkoilijoissa vikana, kun on kohta vuoden päivät valitettu, ettei meillä ole yhtään lupaavaa kiekkoilijaa tulossa ja että ollaan jääty jälkeen muista maista???

Pronssi kisoista ja uskaltaisin väittää, että kisojen paras ketju löytyi Suomesta!!!!

Hyvä pikkuleijonat!!!

Lidl on järkevä...

On tullut se aika vuodesta, että on pantava merkille seuraavaa. Lidl kauppa hyväksyy muiden palautuspullot, mutta muut eivät hyväksy Lidlin. Tästä on vedettävissä seuraavanlainen yhtälö: Kun Lidlin pullot pitää palauttaa Lidliin, niin aina siinä samalla on sitten kaupassakin tullut käytyä. Itse muutaman kerran vienyt Lidlin isoja pulloja muuhun kauppaan ja todennut 5 ison pullon jälkeen, että 2 euroa jäi saamatta. niinpä sitä sitten melkein kaikki pullot tulee vietyä Lidliin ja siinä samalla tehtyä ostoksia.

Lidlin työkalut ovat muuten hintaansa nähden huippuluokkaa!!!!!

Hyvä Lidl!!!

09.04.2009

Buon pasqua, sano suomipoika....

Edellämainittua mukaillen, kaikille oikein hyvää ja munatonta pääsiäistä, hä-hää!!!

Eli on tullut se hetki vuodeta, jolloin normaalit ihmiset pitävät 4 päivän breikin ja aloittavat niin pihan kuin vaikkapa nyt pelivälineen rapsuttelun, johtuen kevään tulosta.

Minä kuulun siihen harvaan etuoikeuttettujen ryhmään, joka pystyy moiset lorvimishetket ohittamaan oikealla työnteolla.. Tämä se vasta on jotain!!!

Joulujuhlista jaloin, pääsiäisjuhlista muna kädessä...

Mutta on sitä pientä ilonpilkahdusta omassakin pääsiäisessä. Hyvä ystäväni, vanha vihtahousu, saapuu pesuineen viettämään kiirasta torstaita kanssamme ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, hammaslääkäriä ei tarvita. Pieni kostea illanvietto on poikaa aina silloin tällöin ja tänään on juuri se hetki. Usein kyllä Pitkäperjantai tälläisen illan jälkeen tuntuu tuskaisen pitkältä ja kärsimysnäytelmä näytellään, eikä tarvita sijaisnäyttelijöitä. Näin on marjat!!!

06.04.2009

Grazy Days, Grazy ways....

Nyt ne on tullut koettua oikein neljänä päivänä peräkkäin.

Täytyy kyllä sanoa, että aikas rankkaa puuhastelua oli olla siellä aamusta iltaan, mutta, Ah niin mukavaa!!!

Aivan suurenmoisia ihmisiä sitä tapaakin Helsingin sydämessä. Niin hauskoja rupatteluhetkiä ihmisten kanssa ja erityismaininta niille ihanille myyjille siellä!!

No tämä sitten ilmeisesti jatkuu syksyllä...

Lenkkipolulle, lenkki kainalossa...

Onnistuneen?? nilkannyrjäyttämisen jälkeen, lenkkipolut kutsuivat jälleen uurastajaansa. Koko 110 kiloinen silavamassa ketterästi lähti liikkeelle, kun sunnuntaiaamuna ulos läksin. Tunnustaa täytyy, ettei sinne päinkään, mutta koska se tuntui mukavalta ajatukselta, oli se pakko kirjata....

No, kyllä se tunti tuli pisteltyä, hiljaksiin, mutta hölkäten kuitenkin. Keli oli ihana, pieni aamuinen kosteus ja aurinkokin pyristeli pilviverhon takaa silloin tällöin osoittamaan, ettei sitä ihan turhaan kultaista kehää ympärilleen saa. Tuli valittua uusi lenkkipolkukin ja samalla nähtyä asioita noi muutaman kilometrin säteellä kodistani, joita en tässä runsaan kymmenen asumisvuoden aikana ole huomannut aiemmin.

Osuuskaupanhoitajan olo tuli tutuksi...

Kuten vanha sanonta kuuluu, kyseinen olotila valtasi mielen ja kehon lenkin jälkeen. Aina puhutaan, kuinka ihana, raukea olo tulee, kun lenkin on saanut tehtyä.

Tällä kertaa kaikkea muuta. En pystynyt evääni liikauttamaan tuntiin ja olo oli kuin, jossei osuuskaupan hoitajalla, ainakin kuin jyrän alle jääneellä. Riemukkainta siinä tietysti oli se, että tämän jälkeen piti sitten lähteä jo taas lasimassan muovaus töihin..Ji-pii!!

Trulleja ja muita formulakuskeja...

Vihdoin viimein sain itseni raahattua Fiskarsiin ja siellä uunin äärelle. Onneksi tuli mukava pieni puhallusryhmä muovaamaan lasia, päivä lähti siten helpommin käyntiin.

Tämän jälkeen sisälle pamahti jotakin vierasta kieltä kirkuvat pikkutrullit, jotka hädin tuskin pystyin pitämään pois laseista ja uuneista. Heidän vanhempansa katsoivat paheksuvasti ja poistuivat, kun kehtasin eri kielillä komentaa näitä vapaan kasvatuksen hedelmiä. Mitä sitten, jos nämä sarvijaakon poikaset olisivat polttaneet itsensä???

No, lasimestarin vastuullahan nämä tietysti ovat....

Onneksi trullipäivä on vain kerran vuodessa!

Illalla Morsetuskin oli liian kovaa työtä...

Tämän trulliepisodin jälkeen ajattelin, että voisihan sitä vaikka mennä kotiin, kokemusta tuli jo riittävästi.

Autossa laitoin alennusmyynnistä ostamani Love Proge 2- kokoelman pyörimään ja ihmettelin, että on sitä kummalista musiikkia Suomessa tehty..

Sauna oli must ja saunakalja mustbe ja kovan ravintotankkauksen jälkeen raukeampana kuin auringossa paahtunut etana, siirryin ennen yöpuulle menoa tv:n ääreen ja Morsea "katsomaan".

Siinä vaiheessa heräsin, kun Morse kuoli,. Joten sarja taitaa jäädä pitkälle tauolle... Ei edes tuleva pääsiäinen taida saada ylikomissariota henkiin. Kun vielä roolin tehnyt John Thaw:kin on siirtynyt jo ajasta iäisyyteen...

Nukkumatti kukkarossa ja muita kummallisuuksia...

Kun maanvetovoima on parhaimmillaan, saa se kenet tahansa sen piiriin. Minun kanssani ei tarvittu houkuttelua sokeripalalla, eikä millään muullakaan houkuttimella.

Kun rojahdin kuoleman väsyneenä punkan pohjalle, jäi vain mielikuva nukkumatista, joka kieroudessaan käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vie viimeisetkin centit kukkaron pohjalta, mutta sitte tuli armahtava uni jo....

Aamu alkaa edelleen A:lla ja ruumis olisi jo valmis huoneelle vietäväksi....

Ei tätä aamua voi kutsua mitenkään poikkeukselliseksi aamuksi. Aamujäykkyys on tallella ja tänä aamuna sitä esiintyy koko kropassa siinä mittakaavassa, että hädin tuskin pystyy raajojaan liikkeelle saamaan. Tähän yhdistettynä eilisen urheilun aiheuttama totaalipuudutus, niin siinähän on lähtökohdat uudelle päivälle.

Mikäli minusta riippuu ja riippuuhan se, niin tunnetusti positiivisella ajattelulla saa ihmeitä aikaan. Siispä napsautan sormia ja olen onnellinen suomalainen mies ja lähden virkeänä ja iloisena kohti uusia haasteita...

Meinasi vetää suun mutruun..

Sitten heti meinasi homma karata käsistä. Oikein ymmärtäväinen Passeli-ohjelmiston myyjä soitteli ja yritti myydä ohjelmaa. Kollegani ovat esittäneet kyseisestä ohjelmistosta ja etenkin asiakaspalvelusta senlaatuista raastavaa kritiikkiä, etten suosittelisi sitä edes pahimmille vihamiehilleni, vaikka tässä kohtaa kiusaus onkin valtava...

Omakohtainen kokemukseni on niin synkkä, etten voi olla kertomatta siitä.

Aikoinani katsoin, että kyseinen ohjelmisto voisi olla hyvä apu ja tilasin tuotteen silloisen tietsikkaani, jossa oli vielä windows 96. Vaihdoin kuitenkin koneen uudempaan vähän myöhemmin ja kun en ollut ehtinyt ohjelmaa vielä edes asentamaan, otin yhteyttä asiakspalveluun??? ja ajattelin, että kun ohjelma ei sopinut uuteen koneeseeni, että varmaan vaihtavat ohjelman...

Arvannette kuinka kävi. Joo, tosi passelisti, enkä ole sen jälkeen vaivannut mieltäni koko homman kanssa.

Eli suoraan sanoen perseestä koko homma!!!!

Positiivinen posetiivari katseli plussanapaansa...

Tämän jälkeen katse eteenpäin ja hymyä kasvoille, vaikka väkisin, sillä johan Johnnykin lauloi aikoinaan, että:"Hyyhuulet suukon saavat, hymyhuulet huomataan, hymyhuulet parin löytävät ja valat vannotaan"

Tai ainakin sinnepäin.....

Viikon musiikkitäky

AC/DC:n uusi Black ice on muuten yllättävän hyvä levy.

Mutta sitten vävän omituisempi jutska.

Ostin Stockkalta nivaskan cd:tä, kun olivat niin halpoja...

Sparksin vanha best of 74-76 osui käsiini ja muistelin bändin olleen aikoinaan tälläinen kova pop-hitti bändi. Kuulin sattumalta bändiä (veljekset Russell) Jake Nymanin jossain sunnuntai-ohjelmassa ja täytyy sanoa, että yllättävän tuoreelta kuullosti. Nyt sitten olen kiekkoa kerran ehtinyt soittaa ja uskallan suositella!!

 

Aukioloajat:

Avoinna ma-la klo 10-17 ,su klo 11-16
Olemme toki paikalla useasti myös muulloinkin. Soita ja varmista tilanne! Bianco blu info 045 139 0020

Osta lasinpuhalluslahjakortti valmistujaislahjaksi!

Koulujen päättäjäisjuhliin ja valmistautujaisiin lahjat meiltä! Osta lahjakortti lasinpuhallukseen,joko kurssille tai yhden esineen tekoon. LAHJAKOTIT VOIMASSA 1 VUODEN.
Tai osta kaunista lasia, katso uutuustuotteeemme tai valitse ikikukka, johon saat kaiverruksen kaupan päälle. Tilaukset viimeistään 8.5. Lahjakortin voi tilata vielä vaikkapa juhlapäivänaamuna!