lasinpuhallus
 
'.

2010

 

Tammikuu 2010

 

22.01.2010 Ilmastonmuutos on tosiasia...

Ilmaston lämpiäminen on tapahtunut..

Nyt sitten kaikki kauhukuvat ovat toteutuneet ja ihmiskunta hiilidioksidipäästöjensä ansiosta on saanut aikaiseksi ilmaston muutoksen.

Mutta kyllä meillä kävi aikamoinen tuuri. Ajatelkaa nyt, minkälainen tammikuu meillä olisi ollut, jos ilmasto ei olisi muuttunut lämpeämmäksi.

Täällä sitä seisottaisiin ulkona kuin jääpuikot, kun pakkasmittarit olisivat räjähdelleet - 50 asteen paukkupakkasissa. Minäkin joskus ehdin tuomita moiset hiilidioksidipäästöt, mutta kyllä nyt täytyy olla tyytyväinen, että ihmiskunta itseään nujertaen, onkin tavallaan pelastanut, ainakin tämän talven. Ei tarvinnut talvisotien karussa pakkashuurussa pyöritekkä peukaloitaan, vaan nyt sentään siedettävissä olosuhteissa voimme vaeltaa...

Metallican James on vanha mies...

Nyt kun tässä kaikki rokkisankarit ja muut hevihemmot alkavat tulla varttuneeseen ikään, oli ilo huomata, että niin se vaan Metallica orkesterikin vanhenee.

James Hetfield perhana on varastanut minun syntymäpäiväni. Sama 6.3.1963 on siis toinenkin "kuuluisuus" nähnyt ensi kertaa päivänvalon...

 

13.01.2010 Uusi vuosi on alkanut, vanhasta vain muistot jäljellä..

Voi miten me sinua kaivataan...

Näin Martti syrjä aikoinaan lauleskeli ja samaan virteen yhdyn minäkin. Nyt tietystion kyse menneestä vuosituhannesta ja sen mukanaan viemistä nuoruuden rippeistä, mitä tuolloin oli jäljellä.

Huomattavaa on, että mitä vanhemmaksi tulen, sen usemammin aihetta voivottelen, eikä ikää kuitenkaan vielä ole juuri mitään.

Mutta mikä onkaan sen mukavampaa, kuin viihdyttää ystäviään kertomalla viimeiset kipukuulumiset ja sen verran oppi on mennyt perille, että myös kuunella kaverin vastaavat. Kisa on hurja siitä, että kumpi ehtii ensin ja luonnollisesti vettä heitetään kiukaalle tarinan edetessä ja mausteita lisätessä, jotta takuuvarmasti löytäisi vielä pahemman kolotuksen, kuin mihin kaveri kykenee.

 

Ja nämä jutut kunpiti olla vanhusten jokapäiväistä elämää..

Ollako siis vanhus vai onko vain muuten tapahtunut muutos nykyiseen???

 

Euroviisut muistuttaa centtiviisuja...

Pahus, vanhaksi tulee, kun en edes huomannut euroviisujen alkaneen.. Ni, eilen satuin, niin mainiosta, Ylen areenasta katsastamaan ensimmäisen erän esityksiä.

Nyt täytyy sitten todeta, että en ole Euroviisuihminen vähääkään ja tuo musiikinala ei ole omintani, mutta sen verran pitää seurata, että mitä täältä maailmalle päästetään suomalaisuutta esittämään.

Amadeus, hieno nimi muuten, esitti Asikaisen biisin, joka valiettaavan vähän on suomalainen. Muiden maiden menneistä viisuista on tarttunut mukaan tuollainen itämainen viritys, joka on siinä mielessä korni, että ei se ole kauhean suomalainen. Joo, tiedetään, että maailmamme on globaali, siitä huolimatta, shit!

Amadeus on hyvä kaveri ja hänestä voi vielä tulla kiintotähti suomalaiseen iskelmätaivaaseen.

Muistaisi poika hieman jättää sen mustalais vibraaton pois, niin hyvä tulisi. Voisi myös ruveta laulamaan ihan opikeita lauluja. laulaja ok, biisikin ok, mutta ei kai sentään tämä.

Seuraava oli joku lasander tai muuta, ei jääny mieleen, muuta kuin kaunis tyttö ja tämäkin meni jatkoon.

Sitten kaksi bändiä, joista eka yritti olla päivitetty painos Army of Loversista, mutta ei ollut yhtä irvokas ja irstas.

Toki se taisi olla minun mielestäni paras noista, vaikka se ei ole vielä yhtään mitään...

Seuraava poikabändi oli sellainen kuin ne yleensä pyrkii olemaan, en muista kappaleesta mitään, eikä kai katsojatkaan, kuin ei jatkoon päässyt. Jaa, nimi oli kai America, joten niillä sanoituksilla mennään vielä pitkälle (kuuseen),,

Ja sitten armoitettu taiteilijamme Pentti Hietanen.

Hän tuolla klassisella puolella on enemmän esiintynyt, tykkää CCR:stä ja vetää rokkia aina silloin tällöin.

Persoonana hän on miellyttävä, mutta hänen laulusoundinsa on yllättävä tunkkainen a äänen väristä en ole koskaan pitänyt..

Nyt vielä sitten italiankielinen biisi.

Voi pojat, En olisi uskonut, että se voi kuullostaa niin tosi kauhealta kuin se kuullosti. Italia on rakkauden ja laulun kieli ja kun se soljuu kauniisti, ei sen kauniimpaa voi olla!

Mutta Penttipoika raiskaa puupökkelönä ja tönkkösuolattuna muikkuna koko kappaleen.

Ei kappalekaan hyvä ollut, mutta noin äännettynä italia kuullostaa karsealta. Ei mene Italiassa läpi edes huumosriosastolla. Valitan... Ja tämä meni jatkoon.

Pentti. älä ole murheissasi, sinä pärjäät ja olet aina pärjännyt. Sinulla riittää ihailijoita jne. Ja oikeasti minäkinpidän sinusta...

Mutta lupaa minulle yksi asia: älä laula enää italiaksi!!!!

 

Kirjoita kommentti


Lokakuu 2010

 

16.10.2010 Lokakuussa, eka lumihiutale sulaa suussa...

Giorni matti!

Hullut päivät taas takana. Tuntuu siltä, että vastahan niistä edellisistä päästiin. No Stockmann on aina mukava paikka olla ja työskentelykin siellä on mukavaa. Nyt meidät siirrettiin alakertaan ja siellä kyllä riitti vilskettä, vaikkei kaikki vanhat asiakkaat sinne löytäneetkään...

En väsy koskaan kehumasta henkilökuntaa, joka osaavuudessaan on kyllä mainiota porukkaa. he jopa ymmärtävät minun kieroutunutta huumoriani, joka sekin on jo jonkinasteinen saavutus...

5 päivää kului yllättävän nopeasti ja kohtahan tässä jo odotellaan Joulupukkia, meidän kaikkien tuntemaa karvanaamiota....

Puhu pukille!

Siispä kuten kaikki me tiedämme, Joulun odotus alkaa jo lokakuussa. Toki ensimmäiset joulukorstevalot löytyivät jo syyskuun puolella cm:n hyllyistä. Jos Joulusesonkia vielä vähän aikaistetaan ja Joulun jälkeistä venytetään, niin Joulusta mennään suoraan juhannusjuhliin ja niistä toivuttua aloitetaan Joulukinkun mässäys, minkä krapulaoiltaan pystyy...

Niinpä aika on pikkuhiljaa puhua pukille ja esittää ne vaatimattomat toiveet, joita ei sitten millään kympeillä saa lähtemään marketin hyllyistä.

No, odotellaan nyt kuitenkin vielä kuukausi ja puhutaan pukille lisää silloin. Ja jos ei puhututa, niin ollaan vaan pukilla.... hi-hii ;D

 

Kirjoita kommentti


20.10.2010 Päivä määrää päivämäärän...

Päivä, jolloin pitäisi mennä naimisiin..

Näin pitäisi toimia kaikkien niiden miesten, jotka ovat varustautuneet yhtä keskinkertaisella muistilla kuin minä.

Tilanne on suorastaan karmea, koska en ole löytänyt mitään selkeää apukeinoa muistin piristämiseksi.

Usein tästä käytetään nimitystä dementia tai sitten joku toinenkin nimitys saattaa olla, mutta en nyt muista....

Joka tapauksessa,jos naimisiin haluaa ja on sitä suunnitellut, suositytelen lämpimästi tätä märkää syyspäivää...

Selkä pamahti, selkä parani...

Olen tullut ilmeisesti siihen ikään, että ne ruumiinosat jotka ovat kunnossa ovat vähemmistönä ja ne jotka eivät, niiden luettelemiseen menee ihan liikaa aikaa.

Nyt sitten pamahti selkä. hauis on vieläkin rikki ja vaikuttaa jokapäiväisen leivän hankintaan.

Mutta selkä, se vain päätti yht´äkkiä lakata toimimasta.

Olin uunilla aloittamssa lasitöitä, mutta sitten en vain saanut itseäni suoraksi, en sitten millään. ajattelin, että kyllähän se siitä ohi menee, mutta ei mennyt. Kolme tuntia yritin aloittaa lasityöt, kunnes päätin yritysten riittävän sen päivän osalta.

Ajomatka kotiin ei helpottanut tilannetta sanottavasti, oikeastaan päinvastoin.

Mitä pitemmälle ilta eteni, sen enemmän linkkuveitseltä liikkumiseni näytti. No positiivinen mies on aina positiivinen, joten ajattelin, että kunnon yöunilla asia tulee kuntoon.

Joo, kyllähän aamulla herättyäni sitten selän sainkin sitten vihdoin viimein suoraksi, Mutta, mutta. En vain pystynyt sitten kumartamaan lainkaan. En sitten vähääkään.

Eli kyllähän selkä otti selvän selkävoiton selän käyttäjästä...

Tuli siinä jo mieleen, että mites nuo tulevat työt? kuka ne tekee?? Mutta kuten kaikki aikanaan, niin pikkuhiljaa päivän mittaan selkä alkoi antaa periksi ja paluu sorvin ääreen oli taas mahdollista.

Liekö juuri liiallinen sorvin ääressäolo aiheuttanut koko sopan.... Ainakin kylmä viiva oviaukosta oli kirpeää..

 

Kirjoita kommentti


Joulukuu 2010

 

21.12.2010 Joulupukkivukki...

Joulu on kohta ovella...

Mitä sitä mahtaakaan siinä pikkupojan päässä pyöriä, kun Joulupukin visiitti on aivan tuossa tuokiossa täyttä totta.

Ah, ne ruokapadat ja suklaamakeiset, jotka jo kielenpäässä tuntuvat, vaikka niitä vasta on pikkupojan silmin marketeissa ihmetellyt.

Ja se valojen riemukulku, joka joulusta tekee vieläkin ihmeellisemmän pikkupojalle..

Lahjojakin taitaa olla pukki jo etukäteen tuonut, sillä pikkupoika on huomannut makuuhuoneeseen tuodun epämääräisen nyytin, josta värikylläisiä nauhoja on pikkupoika huomaavinaan. Mutta muistaa jo kauan sitten saaneensa ohjeet, että näihin säkkeihin ei sitten ole mitään asiaa ennen joulua. Ja pikkupoika tottelee, kuten kiltin pikkupojan pitääkin.

Radiosta pauhaa ihanat hartaat joulusävelmät, vaikka totuuden nimissä pikkupoika mieluummin joulun tunnelmaan haluaisikin enemmän iloisia joulusävelmiä kuulla. Jopa Juicen "sika" on kerrassaan mainio jouluralli pikkupojan mielestä, vaikka sen sanoitus onkin hieman rahvaanomainen pikkupojan mielestä.

Pikkupoika tietää, että tänäkin jouluna jouluksi saapuu kotiväen ystäviä tai sukulaisia joulun viettoon ja siten perhanat kyllä aavistuksen venyttävät joululahjojen avaamista... No, kaikki aikanaan...

Ja kyllä pikkupoika tietää, että Joulua vietetään Jeesuksen syntymäpäivän vuoksi ja kyllä pikkupoika yrittää pitää senkin mielessään. Sen takia niitä uskonnollisia joululauluja varmaan niin paljon soitetaankin...

Tv:stä tulee paljon jouluohjelmia ja pikkupoika odottelee, että aattoaamuna tulee taas se muutaman tunnin piirrettyjen jakso. Pikkupojan mielessä on myös se hieno hetki, kun Turussa julistetaan Joulurauha. Jotenkin viimeistään sillä hetkellä pikkupoika tuntee Joulun olevan täysillä käynnissä.

Pikkupojan Joulun odotus on ollut työlästä. Kuukaudet tuntuvat kuluvan hitaasti ja vaikka kesät ovat hienoja, ei mikään vedä pikkupojan mielesssä vertoja Jouluaattoilalle..

Se vasta on jotain se...

Pikkupojan joululahjatoivelista on pitkä, pitkä kuin niiden lentomatkustajien odotus, jotka lakon takia näyttivät surkeilta televisiossa lentoasemalla. Pikkupoika ei ymmärrä, miksi toiset haluavat pilata toisten Jouluilon, järjestämällä moisia temppuja juuri Joulun alla. Ja pikkupoika on huolissaan myös niiden Lapin yrittäjien puolesta, jotka näin jäävät ilman asiakkaita. Ja vaikka pikkupoika ei noista sioista hirveästi ymmärräkkään, niin silti pikkupoika tuntee sydämessään vääryyden koittaneen...

Pikkupoika tietää, että vaikka koskaan koko listan mukaan pikkupoika ei lahjoja saakaan, niin yleensä pikkupoika on kuitenkin tyytyväinen siihen, mitä papereiden kätköistä löytyy.

Pikkupoika on muutenkin jännittynyt, koska joulukalenteriarvan aamuisesta luukusta löytyi joulupukki ja jos vielä pari joulupukkia tulisi, olisi pikkupojan rahahuolet ohitse, sillä 20 000 euroa on pikkupojan mielestä kohtuullisen iso raha..

Nyt pikkupojan pitää vielä pinnistää ja pysyä housuissaan, sillä vielä on kolme päivää jouluun.

Niinpä pikkupoika starttaa Volvonsa ja lähtee kipakassa pakkassäässä ajelemaan kohti Fiskarsia, kuluttaakseen aikaansa puhaltamalla mielenkiintoisia uusia lasiesineitä asiakkaille, joita pikkupojan mielstä Jouluaikaan voisi olla enemmänkin......

 

Marraskuu 2010

 

30.11.2010 marraskuun kaljakori kilisee

Lumi on tullut ajoissa...

Lieneekö tulossa viime talven kaltainen lumivuodenaika vai onko tiedossa aivan jotain muuta? Vuodet ne vierii niin voimallisesti..

Jo tässä täyttä häkää odotellaan joulun tuloa ja sitä vuoden rauhallisinta hetkeä, jolloin lasimestarinkin suupielet entisestään nousevat ylöspäin. Silloin oikeasti vedetään henkeä ja kerätään voimia tulevan vuoden koetuksille.

 

Syyskuu 2010

 

07.09.2010 Kompuutteri on kompastuskivi...

Blogit jumissa, sano lasimestari, kun kotisivut avasi...

Jaa-ha, niin se taitaa olla, että parempi pysyä suutarin lestissään. huomasin tämän, kun tuossa tarkastelin kotisivujemme tilaa. No, sielläpä ei ensinkään näkynyt blogeja, vaikka niitä olin sinne tasaisin väliajoin laittanut.

Eräs ystäväni asiasta mainitsikin, mutta ajattelin, että hän olisi vain halunnut, että useammin olisin tekstejä kirjoitellut..

No useammin varmasti, kun edellinen oli näkyvissä tammikuun kohdalla. muut kuukaudet näytti tyhjää ja vain siksi, että yksi pieni rasti oli unohtunut kuukaudesta toiseen laittaa sivujen päivitysosassa.....

No nyt tulee sitten puolen vuoden ajatuksia yhdellä kertaa...

 

Kirjoita kommentti


Elokuu 2010

 

15.08.2010 Niin paljon on vettä virrannut...

31 vuotta vaan ei sikana...

Niin sitä ihmislapsi huomaa olleensa rakastamallaan alalla jo 31 vuoden ajan. Olenko sitten oppinut jo kaiken, kun vuosiakin on tullut jo noin paljon täyteen.??

Ja kattia kanssa. Joka päiovä törmää asioihin lasin kanssa, jotka tuntuvat uusilta, vaikka samaa hommaa olisi tahkonnut vuositolkulla. Lasi kyllä osaa yllättää...

Ei ihme, että sen pauloissa olen näin pitkän ajanjakson jaksanut pakertaa. Toisaalta kyllähän lasikurssilaisistakin huomaa, kuinka helppoa lasiin hurahtaminen on...

Alkuun niin arat ja varovaiset kurssilaiset ovat hetken päästä lasin täydellisessä otteessa ja elävät ja hengittävät samaa ilmaa pillin kautta. On aivan uskomatonta huomata, kuinka, lasi imaisee sisäänsä ihmissieluja ja sen jälkeen näitä lasilahkolaisia on syntynyt vuosittain useita kymmeniä...

Jo muutaman tunnin työskentelyn jälkeen useilla kurssilaisilla on voimakas näkemys siitä, mitä pitäisi tejhdä ja mitä pitää tehdä..

Olen joskus melkein huvittuneena seurannut tätä näytelmää, kun ensimmäiset työt ovat takana, niin johan tulee neuvoja joka taholta, kuinka lasia pitäisi käsitellä, huolimatta siitä, ettei sitä taitoa ole vielä neuvojallekaan siunaantunut....

Voi kuinka minä rakastankaan tätä lasia ja sen lieveilmiöitä....

Kurssien vetäminen on ihanaa puuhaa ja antaa opettajalle paljon ja toivon mukaan myös kurssilaisille...

Usein nauran itsekseni aivan katketakseni kurssien aikana, mutta yleensä toki siäänpäin niin, ettei kukaan sitä huomaa, vaikkakin silmistä naurua ei ihan helposti saakaan näkyvistä.....

 

Kirjoita kommentti


Heinäkuu 2010

 

30.07.2010 Heinänuhassa heinäpellolle heinäkorsi suupielessä...

Heinäkuu ja ei edes helle tunnu....

Nyt on heinäkuun loppu ja tämä helleaalto on käsittääkseni kovinta, mitä Suomessa on koettu. Lasinpuhaltajan arki on luonnollisesti edellämainituista syistä tavallista työläämpää...

Mutta , jos asiaa oikein fundeeraa, niin tilanne on siinä mielessä outo, että helle ja kuumuus ei varsinaisesti tunnu.

Tuulettimet toki pörräävät täydellä teholla, mutta se vie kuumuutta niin paljon pois, että varsinainen lasinpuhallus on ollut suht´helppoa. Kosteat päivät ovat asia erikseen ja niille sitten ei oikein kortikonsteilla mahda mitään.

 

Kirjoita kommentti


Kesäkuu 2010

 

23.06.2010 Kun kesä mennyt ei oo...

Kesä menossa ja juhannus tulilla....

Nyt on tämä kesä mennyt niin kovaa kyytiä, että hädin tuskin olen mukana pysynyt. Fiskarsin studion valitettavan likaisista ikkunoista ulos katsellessa, tulee mieleen, että voisi tässä varmaan muutakin tehdä, kuin näpytellä blogia, lasiuunin lämmön hivellessä orvaskettä......

No, kesä on aina kesä. kyllä siitä pitää ottaa kaikki irti ja näin sitä varmaan juhannuksena sitten tehdäänkin.

Mari Rantasila, tuo aistikas laulaja/näyttelijä..

olen aina pitänyt Mari Rantasilasta. Jos minun pitäisi kuvailla nainen, joka sykähdyttäisi minua voimalisimmin, tulisi vääjäämättä esiin Mari.

Tuossa aamulla matkalla studiolle, kuuntelin hänen kokoelmalevyään ja voi kuinka aistillinen, jopa lievästi eroottinen tapa hänellä onkaan tulkita laulujaan.

Ehdottomasti seksikkäin laulettu R on hänen yksi extrapuoli (lienee syntymälahja)

Mutta niin vain kaikki laulut tuntuvat sopivan hänen suuhunsa laulettaviksi...

Näyttelijänä, hän myös edustaa sitä esittäjäkuntaa, jonka roolisuorituksia voi katsella mielellään, tuntematta vaivautuneisuutta näyttelijän puolesta. Hän pystyy eläytymään rooleihinsa vaivattomasti(ei varmaan ihan helppoa, itse kun on joutunut näyttelemään lähinnä selvää vaimolle), niinkuin hyvän näyttelijän pitää...

Kertakaikkiaan kympin nainen ja mikä parasta, samaa vuosikertaa 63, kuin minäkin...

Mikäköhän teatterikappale hänellä on tällä hetkellä menossa, voisi olla kiva mennä tarkastamaan nykykunto..

Voi Mari, kun sinulla kaikkien töittesi ohella on aikaa, niin tule Fiskarsiin puhaltamaan oma lasimaljakko. Sitä et varmaan vielä ole tehnyt, vaikka paljon oletkin...

Sen tarjoan sinulle ilomielin...

 

Kirjoita kommentti


24.06.2010 Juhannusjuhlia odotellessa...

Juhannusaattoyönä viljapellolle nähtävyyksiä katsomaan..

Totuuden nimessä on sanottava, että aattoyönä viljapellolla vilahtelevat alastomat neitsyet, ovat askaruttaneet mieltäni viime aikoina. Mikä voisikaan olla kauniimpi näky kuin nuori (miksei vanhakin) nainen alston vartensa jännittyneenä kevyesti loikkimassa viljapellolla nviime säteitten kullatessa valkeita (miksei tummiakin) kutrejaan, jotka palmikolle laitettuna rytmikkäästi pomppivat selkää vasten, sulhon etsinnän lomassa....

Pitänee olla paikalla, ties vaikka moniavioisuus pääsisi kunniaan täällä kotisuomessakin...

Mutta mitä sitten, jos paikalle sattuukin naapurin vanha isäntä, jonka juomisharrastus on jälleen kerran riistäytynyt otteestaan ja hän siellä pussihousun persukset kuraisina konttaa kohti auringon nousua tai vaihtoehtoisesti kohti maatilaansa, jos vielä muistaa missä päin se sijaitsi....

No ukko kuin ukko, jos se pitää ottaa, niin ei nainen siitä pahene...

 

30.06.2010 Uusi elämä

Ja tapahtui tuona päivänä...

Aloitin tuossa viime sunnuntaina uudén elämän...

Ei siinä mitään dramaattista ollut, aloitan uuden elämän keskimäärin kolme kertaa vuodessa...

Usein uuden elämän alku on oikein auvoista aikaa...

Tällä kertaa uuden elämän ensimmäinen aamu sujui "onnellisissa" merkeissä. Heräsin rättiväsyneenä ja riutuneena, mutta tarkat evästykset uuden elämän alulle tiukasti takaraivoon tarttuneena, sillä olinhan ne itse luonut....

Tuntui siltä, että uuden elämän voisi aloittaa hieman helpommissakin merkeissä, toisaalta ehkä juuri nämä alkuvaikeudet saattavat matkalle, josta saattaa tulla pitkä, ainakin kolmannesvuoden mittainen.....

 

Uusi elämä voi olla uuden elämän alku...

Näin helposti voisi asioiden luulla lutviutuvan aivan kuin itsestään. Uuden elämän aloittamiseen kuitenkin kuuluu erilaisia esivalmisteluja, joista tuonnempana lisää...

 

Toukokuu 2010

 

20.05.2010 Päivät kuin unta....

Hiljaa hyvä tulee, sano mestari, kun uunia ylös lämmitti...

Niin se vaan kevät on ehtinyt pitkälle, hiirenkorvat koivuissa ja omatkin hiirenkorvat lurpallaan, tässä mennään pikkuhiljaa eteenpäin..

Vanha uuni otti ja hajosi! Ei toki lopullisesti, vaan sen korjaaminen on kyllä ihan mahdollista edelleenkin.

Johan se saavutti kunnioitettavan 20 vuoden iän ja kyllä kai sillä vielä parikymmentä vuotta lisääkin pystyisi tekemään.

Uunille kun annetaan normaalisti eliniäksi 3-5 vuotta, niin kyllä tuo uuni sitten jo on kotiinpäin vedossa ihan kunnioitettavaa luokkaa.

Olen toki tuossa viime vuosien aikana kehittänyt jos jonkinlaisia korjausmenetelmiä uuneihin ja siten saanut niitä kestämään. Uunin valmistajille ei ollenkaan hyvä asia..

No korjaan tuota vanhusta ryhdyn, kun aikaa tulee, nyt olen viimeiset 4 päivää lämmittänyt uutta uunia käyttöön.

Tänään pitäisi jo päästä kokeilemaan lasia uunista...

Ristiäkin se varmasti pitäisi ja spumantepullo kylkeen lyödä. mutta kaikki aikanaan...

Ehkä sen voisi ristiä "Tarmo Ensimmäinen" tai sitten vain

"Forno" italialaisittain, vaikka suomalainen uuni onkin!!!

 

Hullut Päivät takana, hullut päivät myös edessä...

Näin keväällä käy, hulluilla päivillä tuli oltua oikein joka päivä ja ihmisille tuli juteltua, mikä on perin harvinaista, kun ottaa huomioon sulkeutuneen karjalaispojan luonteen...

Jostain kummasta syystä´minä pidän oikein kovasti hulluista päivistä.

Olen joka vuosi tehnyt sieltä hyviä hankintojakin, vaikka en siksi siellä olekaan. 10 kpl hienoja cd -levyjä on joka kerta mukaan eksynyt ja klssikkoja kun ovat ja halvalla saa, niin mikä ettei...

Kyllä olen sitten jorissut yhtä sun toista asiakkaiden kanssa ja kaiverrellut esineisiin ties millaisia kaiverruksia.

 

Olen aina Stockmannin henkilökuntaa kehunut ja pitänyt erittäin korkeassa arvossa ja juuri hulluilla päivillä sen arvo vain nousee. Niinkin kovassa paineessa kun joutuvat työskentelemään ja aina riittää hymyä ja ymmärtämystä sekä tietysti asiantuntemusta asiakasraukoille, jotka puolitainnukisissa yrittävät löytää sen yhdenkin luettelotuotteen vielä.....

Minultakin moni kyseli, mutta oli pakko tunnustautua heti ulkopuoliseksi, jottei myyjien maine olisi mennyt.

Sen verran olen itsekin tavaratalossa seikkaillut, että en ketään siellä isommin ala opastamaan...

Mutta mukavaa oli jälleen kerran, iso kiitos 4 kerroksen väelle, ainakin sinne lahja-, matkamuisto-osatojen puolelle.

Heidän kanssaan kun enemmän olen tekemisissä...

 

Hullut päivät on meillä jatkuneet siitä lähtien, tilauksia satelee ikkunista ja ovista ja tekijät vanhenevat sulassa sovussa teoksiensa kanssa....

 

Kitara, taivas ja tähdet....

Jostain kumman syystä on alkanut poltella tuota kitarakämmentä... Vanha kunnos rockyhtyeemme on ollut pitkään telakalla ja osa ryhmästä on siirtynyt kirkkomaan orkesteriin, mutta tekijöitäkin vielä riittää...

Olisihan se nastaa laittaa vanhat luritukset päivittyneeseen muotoon vielä tämän vuosituhannen puolella...

Aikaa toki riittää, jos elämä jatkuu....

 

Kirjoita kommentti


Huhtikuu 2010

 

23.04.2010 Vievät tuhkatkin pesästä , sano islantilainen...

Tuhkaa, vain tuhkaa, on kaikki tää...

Joo, ei sitä ikinä oisi uskonut, että tulivuori kaukaisessa Islannissa sekoittaa koko Euroopan.

Näin on vain käynyt ja taitaa jatkossakin tulla käymään....

Miten niistä aiemmista purkauksista on selvitty, vai onko koneet vaan lennelly ilman sen kummempia murheita, kun aiheesta ei ole aiemmin puhuttu...

Siinäpä kysymys????

 

Maaliskuu 2010

 

19.3.2010 Herra 47 on taas täällä

Sanasta miestä, sarvesta herra 47:ää...

Näin on päässyt käymään, vuosirenkaita lukiessani, huomasin yhden renkaan ilmestyneen lisää.

Eikö tämä koskaan lopu???

No, loppu on lähellä ja joka lähemmäksi mennään.

Radiokin sopivasti YUP:tä soittaa, että: meitä odotellaan mullan alla, meitä odotellan siellä......

No, jottei liian synkäksi heittäydytä, täytyy todeta, että tämänhetkinen elämänvaihe on ehkä parasta, mitä olen kokenut.

Ikää on tullut sen verran lisää, että ei tarvi enää maailmoja tavoitella, vaan realistisesti mennään eteenpäin, korostaen sanaa eteenpäin, sillä ihminen on kehittyvä yksilö!

 

Rasisti, fasisti vai basisti????

On se vaan verrattain vaikeaa tämä elämä. Nyt kun on maahamuuttajista ollut paljon porua, eikä aiheetta.

Otan itsekin nyt kantaa asiaan ja todennäköisesti minut rasistina ristiinnaulitaan, mutta asiaa!

kaiiki näkivät ti jälkeenpäin kuulivat näistä valtavista vuositason rahankäytöistä koskien eritä maahanmuuttajaperheitä.

Nyt totean ykskantaan, että ne jotka pahimmillaan ovat liki savimajoissaan omassa maassaan asuneet ja varmasti hyvin askeettisissa oloissa kuitenkin, niin miksi heidän elämän muotonsa on muutettava luksukseksi täällä, koska he eivät sitä varmasti itse vaadi.kyllä jos rahaa tarjotaan, ei siitä varmaan kukaan kieltäydy!!!

Ymmärrän hyvin asioita siitä näkövinkkelistä, että sodan jaloista on päästävä pois ja että elämä uudessa maassa, uudessa kulttuurissa ottaa aikansa ja uuden kielen oppiminen on joskus suoraan sanoen vaivalloista.

Mutta kyllähän näiden ihmisten asunnot voitaisiin kalustaa vaikka kierrätyskeskuksista saatavilla huonekaluilla. nekin varmasti parempia, mihin moni on tottunut. sama pätee vaatteisiin,.

Ymmärrän, että asioita pitää saada, mutta jos oman maan kansalaiset samassa tilanteessa joutuvat tekemään kaiken toisin ja vaikeamman kautta, niin totta kai se herättää vihamielisyyttä ja katkeruutta.

On asunnottomia raukkoja ja niitä joiden toimeentulo ei kertakaikkiaan riitä koska palkka on pieni ja usein vielä useaa tötä tehden se ei riitä...

En vaadi, että näiden ihmisten pitäisi tehdä töitä heti maahan saavuttuaan, vaan kuten mainitsin, aikaa vie kulttuuriin sopeutuminen,mutta nämä autot, huonekalut ja merkkivaatteet on kyllä sitten jo aivan liikaa..

Olen varma, että nämä ihmiset ovat onnellisia siitä, että pääsevät turvalliseen maahan ja eivät he varmasti halua herättää maanmiehissämme katkeruutta tällä tavalla.

NYT JÄRKI KÄTEEN PÄÄTTÄJÄT!

Työperäinen muutto on ok, tiedänhän sen itse, Italiassa olleena. Toki ei sielläkään kaikki hyvällä katsoneet muualta ammattityövoiman hankintaa kohtaan.

Joka tapauksessa ymmärrän ja kunnioitan heitä siitä, että he ottivat minut niin hienosti vastaan..

 

ja olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että suomalaiset pitkäaikaistyöttömät pitäisi laittaa vaikka roskia haravoimaan kaduilta, kelarahansa eteen...

Ja tämä koskee tietysti niitä, jotka eivät töitä haluakaan tehdä!!!

Politiikka on perseestä, jos sitä oikeasta reiästä katsotaan!

Ja sitten vielä nuo puolueet. Kun eivät uskalla sanoa mitään, peläten leimaantumista.

Jotkut perussuomalaiset siinä sitten vetää ihmiset uurnille ja näin saavat ääniä, koska uskaltavat sanoa asiat niin kuin ne on! Toki Kokoomuksen Stubb? tämän päivän Hesarissa totesi aivan oikein sen, että maahanmuutto pitää olla myös maan kansalaisten mielestä oikeudenmukaista toimintaa.

Eli, varmaan useimmat suomalaiset haluavat auttaa maahanmuuttajia, mutta ei siitä saa tehdä sellaista kysymystä, että syntyy kansalaisliikkeitä koko hommaa vastaan ja vain siksi, että omat kansalaiset ovat tyystin unohdettu.

Mitä muuta ulkoministerimme sanoi, siihen en ota kantaa!!!

 

Kirjoita kommentti


Helmikuu 2010

 

24.02.2010 Kaikenmaailman hiihtäjiä sitä hiihtolomallaan näkee..

Jämillä pärjää, jos ei muuta ole tarjolla….

No, kävipä niin, että mestari sattui hiihtoloman pitämään. Se ei ole jokapäiväistä, mutta sitäkin tarpeellisempaa. Toiki hiihtoloman huonoin puoli on siinä, että se on lyhyt ja se kuluu nopeasti.

Minun hiihtolomani vika oli siinä, että se oli normaalia hiihtolomaa lyhyempi ja siten se kului vieläkin nopeammin..

Loma tuli kuitrenkin vietettyä Jämijärven mukavissa maisemissa ja jo se asiasta tekee vielä ihmeellisemmän, että viime vuonna sama asia toistui ekan kerran.

Tässä lienee syy puhua traditiosta, mutta maltetaan sen verran ja katsotaan , mikä on ensi vuoden tilanne…

 

08.02.2010 Helmikuuta sioille....

Kolmipäiväinen flunssakrapula ja muita etelän lentäviä pelejä....
Helmikuu on alkanut. Voi sitä ihanuutta, voi jo pikkuhiljaa aistia kevättä ilmassa. Itseasiassa launtaina töihin mennessä aamusella, olikin jo aika keväinen olo. Aamu oli jo valjennut ja jotenkin sitä katsoi elämää ihan toisilla silmillä.
Lauantain kurssipäivä vedettiin konkariosaston kanssa. Hesarin porukka tuli ilahduttamaan minua läsnäolollaan ja heidän kanssaan on aina niin ihana tehdä töitä..
Kurssipäivä sujuikin onnistuneesti ja olin kovin hämmästynyt siitä, että vaikka tauot jäivät vähiin, kunto oli suoraan sanoen mainio vielä kurssin jälkeenkin.
Tämä extraenergisyyden läsnäolo on yleensä minulle hälytysmerkki, mutta nyt en sitä vain kertakaikkiaan huomannut.
Aikaisempina vuosina olen huomannut esim punttitreenien menevän poskettoman hyvin juuri ennen flunssan iskemistä..
Nyt lauantai-ilta sujui mainioissa merkeissä ystävien kanssa jutustellessa, hyvin syödessä ja nauttien mainioista juomista.
Kun nukkumaanmenon aika koitti, ilmoitti vatsanseutu vastalauseensa ja aloitti sellaisen vyörytyksen, että huh-huijaa...
Niinpä yö meni altailla, niin sanotusti. En paljoa juonut, mutta heikkopäinen kun olen, ajattelin sen vähänkin olleen liikaa ja valmistauduin kärsimään kohmelosta.
Aamulla olin tosi heikossa hapessa ja kun pikkuhiljaa kuumetta alkoi ilmetä, niin siinä sitä sitten ihmettelemään syntyjä syviä.
Lasityön vuoksi ruumiinlämpöni on normaalisti niinkin alhaalla kuin 35,2 C asteessa ja sitten kun kuume kapusi lopuksi yli 38 C asteen olinkin kuin lakana lakanalla.....
Kunto oli kerrassaan niin huono, että uskoin sen olleen viimeinen ilta, jonka näillä lasityön lasittamilla silmillä näen.
Kokopäiväinen makuu sängyssä teki olosta vielä jos mahdollista tukalamman...
No tässä sitä kirjoitellaan kuitenkin, joten mikäs pahan tappaisi.. Olo ei ole kuinosuuskaupan hoitajalla, mutta murjotulta se vaikuttaa.. Tästä on vain yksi suunta ja se on kirkkomaalle....

Maanantaina ei huolet paina..
Näin tässäkin tapauksessa. Aamulla olo oli kuin rammalla ja nyt sitä jo jotenkuten pystyssä pysytään. Kuume on kadonnut ja vienyt tehollaan mennessään sen pirulaisen, joka kroppaa kiusasi. Toki selkää vielä polttelee ja päätäkin jomottaa, mutta kuitenkin on parempi....
 

 
 
 
Checkout