lasinpuhallus
 
'.

LASINPUHALLUSKURSSIT

Varaa paikka kurssille Fiskarsiin puhelimitse 045  139 0020/Tarmo  tai sähköpostitse kurssit(at)biancoblu.fi

KAIKKI PERUSKURSSIMME OVAT TARKOITETTU ALOITTELIJOILLE, JOILLA EI OLE AIKAISEMPAA KOKEMUSTA LASINPUHALLUKSESTA.

VALIKOIMISTAMME LÖYTYY MYÖS JATKOKURSSEJA NIILLE, JOTKA JONKIN ALKEISKURSSIN OVAT KÄYNEET.

Tarjoamme jatkossa alakouluikäisille lapsille mahdollisuuden tulla mukaan kurssille - 25 % hintaan aikuisten kurssihinnasta. Tämä on ollut ongelmana aiemmin etenkin perheiden tullessa kursseille, koska tällöin lapsista on veloitettu normaali kurssihinta. Tuo alennus on voimassa toistaiseksi.

Nuorin kurssilla ollut lapsi on ollut 5 vuotias.

Tervetuloa myös jatkokurseille, joita järjestämme. Ohjelmarunko on valmis 10 ensimmäiselle kurssille, eikä se siihenkään lopu. Joten ei muuta kuin kurssia varaamaan.

On mahdollista saada myös privaattikurssi pienellä lisämaksulla. Jos osanottajia on minimimäärää vähemmän, voi 5 euron lisämaksulla per hlö saada privaattikurssin itselleen tai ryhmälleen. Minimiryhmäkoko on 4 hlöä per kurssi.

Jokaiselle pitemmälle alkeiskurssille voidaan ottaa mukaan myös lyhyemmälle kurssille tulijoita, lukuunottamatta spesiaalikursseja ( pikari, tuoppi tai juomalasi)

Jos suunnitelmille kurssille ei ole ilmoittautuneita,  Voidaan sen ohjelma muuttaa tarpeen mukaan. Myös lyhyemmät kurssit, kuten tupla-, ja pikakurssipäivät,  voidaan muuttaa pitemmiksi, jos päivän muu ohjelma antaa myöden.

Kursseilla tutustutaan perinteisiin lasinpuhallustekniikoihin ja valmistetaan omia tuotteita mestarin avustuksella. Alkeiskurssien pääpaino on esineiden muodon tekeminen oppiminen puhaltamalla, venyttämllä, pyörittämällä tai pihdeillä tai muilla työkaluilla muotoillen.

Pitemmillä kursseilla pidetään ruokataukoja: lähistöllä on 4-6 eri vaihtoehtoa ruokailulle, riippuen vuodenajasta. Niin kahviloita, kuin ravintoloita. Myös omat eväät ovat ok.

Lasinpuhalluskurssit ovat esinepainotteisia kursseja, joilla jokainen kurssilainen, riippuen kurssin pituudesta, saa muotoilla itse 2-5 esinettä.

Ykköskurssilla mestari ottaa lasimassan uunista ja värjää sen kurssilaisen mielen mukaan ja varsinaisen esineen muodon hakeminen jää kurssilaisen toimeksi. Pitempien kurssien lopputöiden kohdalla, kurssilaiset pääsevät myös ottamaan lasia uunista, värjäämään sitä ja vähän työstämäänkin eri työvälineillä, mestarin opastuksella.

Jatkokursseilla oman työn osuus kasvaa ja ideana on saavuttaa myöhemmin taso, jossa voisi omatoimisesti myös esineitä tehdä. Matka siihen on kuitenkin pitkä, mutta mielenkiintoinen.

Kurssilaisia ei ole vakuutettu kurssinjärjestäjän toimesta, joten jokainen voi halutessaan tarkastaa oman vakuutustilanteensa omasta vakuutusyhtiöstään.

Vakavia tapaturmia kurssilaisille ei ole koskaan tapahtunut. Pieniä palohaavoja on tullut, mutta nekään ei ole koskaan estäneet kurssin läpiviemistä.

Kurssille kannattaa varustautua iloisella mielellä. Vaatetus tilanteen mukaan eli jos käsiesi iho on hyvin lämmönarka, kannattaa mukaan ottaa pitkähihainen vaate. Hyvät kengät, mielellään umpimallia. Uunilla työskennellä tulee kuuma, mutta omaa vuoroa odotellessa voi olla viileämpi, joten hyvä olisi ottaa jokin helppo vaate, jonka odotusajaksi laitaa päälle, kuten urheilijat konsanaan.

Varauksen yhteydessä tulee maksaa varausmaksu, joka on 50 eur per hlö. Luonnollisesti varausmaksu vähennetään sitten kurssin hinnasta, kun kurssi on suoritettu.

Kurssin peruuntuessa kurssilaisen toimesta varausmaksua ei palauteta, jos peruutus tapahtuu vähemmän kuin 48 tuntia ennen kurssin alkua.

Jos varausmaksua ei ole maksettu, perimme 50 euron sakkomaksun, mikäli kurssilaiset jättävät tulematta paikalle, ilman pätevää etukäteisselvitystä poissaolon syystä.

Kurssin hinta sisältää opetuksen. Kursseilla syntyneet teokset kurssilaiset saavat omikseen, kun ne ovat jäähdytetty ja jälkikäsitelty. Tuotteiden valmistumisaika on max 1 kk tällä hetkellä. 

Tuotteet voidaan lähettää kurssilaiselle, jolloin kurssilainen maksaa rahdin. Tuotteet voidaan myös noutaa Fiskarsista tai Nummelasta, kunha asiasta on vähintäin päivää ennen sovittu.

Säilytysaika noudettaville tuotteille on 3 kk tai sopimuksen mukaan, jonka jälkeen emme vastaa niiden löytymisestä enää. Tämä siksi, että varastoihimme on kerääntynyt kohtuullisen paljon lasitöitä, joita ei ole noudettu. Koska tilamme ovat rajalliset, aiheuttaa se vain harmaita hiuksia esineiden etsinnöissä.

Olemme lisänneet tyky-setelit maksuvälineiksi lasinpuhalluskursseillemme.

Meillä voit käyttää kurssin maksuun myös virikeseteleitä virikeseteli 

Sekä myös nyt kulttuuriseteleitä smartum 

Aukioloajat:

Avoinna:
ma-la klo 10-17 ,su klo 11-16 Perjantait jouluun asti klo 18 saakka.
Olemme toki paikalla useasti myös muulloinkin. Parhaiten asia selviää kun soitat ja varmistat tilanteen! Bianco blu info 045 139 0020
Lasinpuhallusta jokaisena aukiolopäivänä 😄

Osta joululahjaksi lahjakortti lasinpuhallukseen!


Osta lahjakortti jouluksi ja yllätä ystäväsi , rakkaimpasi tai läheisesi upealla tavalla. Kortteja on joka lähtöön aina yhden esineen teosta, kokopäiväkurssiin ja myös ryhmille omansa. Lahjakortit voimassa vuoden. Lasinpuhalluskurssimme ovat saavuttaneet valtavan suosion ja eikä syyttä yli 4000 kurssilaista ole käynyt kursseillamme.
Lasinpuhalluslahjakortti on elämyksellinen lahja, joka saajansa mielessä säilyy yhtenä rikkaana muistona
Kortteja voit ostaa Jouluksi vielä 24.12 klo 15 asti, jolloin laitamme kortin sinulle sähköpostin välityksellä tai toki voit käydä myymälöistämme sen hankkimassa myös. Hyvää Joulunodotusta!

 
 
Checkout